Kartupeļu pīrāgs

Tie paši kartupeļi, tikai savādāk pasniegti, šķiet daudz, daudz gardāki.

Lai pagatavotu sāļo kartupeļu pīrāgu, Tev vajadzēs: 500g kartupeļu, 100ml piena, bundžiņu olīvu, 2 tējkarotes graudaino sinepju, 3 olas, 200g cūkgaļas šķiņķa, 3 ķiploka daiviņas, 100g sviesta, 60g siera, timiānu, 2 ēdamkarotes miltu.

Pagatavošana: nomizo kartupeļus un izvāra. Izvārītos kartupeļus sastampā, tiem pievieno smalkos gabaliņos sagrieztu sviestu un olas. Masu samaisa un tai liek klāt arī sagrieztas olīvas, sinepes, šķiņķi, timiānu, ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus. Pievieno pienu un miltus, visu masu kārtīgi samaisa. Iegūtajai masai pievieno sarīvētu sieru. Kad visas sastāvdaļas pievienotas, masu lej veidnē, kas izklāta ar ietaukotu cepampapīru. Cep 200 grādos aptuveni 60 minūtes.

 

Lai labi garšo!

Share: