Dārzeņu biezzupa

Ko pagatavot tad, kad mājās nekā nav? Mārtiņš Rītiņš saka, ka tad jāņem ārā no ledusskapja lasis, taču man ir cita ideja – pagatavosim dārzeņu biezzupu!

Sastāvdaļas: 500g ķirbja, 3 burkāni, 1 sīpols, dažas ķiploka daiviņas, eļļa, karijs, sāls.

Pagatavošana: sīpolu un ķiploku sasmalcina un apcep eļļā. Sīpolam un ķiplokam pievieno gabaliņos sagrieztu ķirbi un burkānus, ļauj sastāvdaļām nedaudz pasautēties. Tad visu pārlej ar ūdenu, taču tā, lai tas visas sastāvdaļas pilnībā nenosegtu, un sautē līdz brīdim, kad dārzeņi ir gatavi. Zupai pievieno sāli un kariju, visu sablenderē.

Gatavu zupu var pasniegt ar pārkaisītu cieto sieru, gaļas gabaliņiem vai ķirbju sēkliņām.

Lai labi garšo!

Share: