Iecienītā plūmju kūka

Pirms pāris gadiem uzietā recepte nu kļuvusi par manu favorīti. Vienkārši pagatavojama un TIK debešķīgi garda. Starp citu, var mēģināt kūku pagatavot ne tikai no plūmēm, bet, piemēram, to vietā izmantot nektarīnus.

Sastāvdaļas: 1kg plūmju, 150g sviesta 200g cukura, 1/2 tējkarote vaniļas cukura, rīvēta citrona miziņa, šķipsniņa sāls, 3 olas, 280g miltu, 1 tējkarote cepamā pulvera, 125ml piena.

Pagatavošana: uz pusēm pārgriež plūmes un izņem tām kauliņus. Mīkstu sviestu sagriež un sakuļ kopā ar cukuru, vaniļas cukuru, citrona miziņu un šķipsniņu sāls. Masai pa vienai pieputo klāt olas. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un pamīšus ar pienu pievieno mīklai. Cepamo trauku izklāj ar ietaukotu cepampapīru un lej iekšā mīklu. Virsū cieši vienu pie otras kārto plūmju pusītes, kuras iespiež mīklā. Kūku cep 170 grādos aptuveni stundu.

P.S. Cepšanai paredzētajam traukam jābūt ar augstākām malām, jo kūka cepšanās procesā pacelsies.

Share: