Vienkārša ābolu kūka

Pienākusi diena, kad jāgatavo kārtējā kūka. Rudens klāt, tādēļ arī galdā ceļam rudens labumus – ābolus. Šoreiz recepte no sērijas “noteikti sanāks ikvienam”. Ķeramies pie darba!

Pagatavošanai vajadzēs: 1,5kg ābolu, 4 olas, 250g cukura, 250g miltu, sviestu formas ietaukošanai. Kūkas glazūrai: 200g skābā krējuma, 3 ēdamkarotes cukura, kanēlis.

Gatavošanas process: nomizo ābolus un sagriež plānās šķēlītēs, kārto ietaukotā kūkas veidnē. Olas sakuļ ar cukuru, pakāpeniski pievieno miltus un visu kārtīgi samaisa. Iegūto mīklu pārlej āboliem. Cep aptuveni 40 minūtes 180 grādos. Kad kūka gatava, pārlej ar krējumu, kuram pievienotas 3 ēdamkarotes cukura un kanēlis.

Share: