Šokolādes mafini

Skat, skat, vasara jau aiz muguras un, tuvojoties aukstākam laikam, Banija arī aktīvāk sāk šeptēties pa virtuvi. Tikai šoreiz viņai nāk talkā arī kāds maziņš palīgs, kurš par savu galveno uzdevumu ir izvirzījis miksera uzraudzīšanu, jo nevar jau zināt, vai mamma prot ar tādu rūcošu aparātu apieties. Kā nekā, tehnika ir puiku lauciņš.

Šoreiz gatavojam šokolādes mafinus. Ņammīgus, ar šokolādīgām “iekšām”, nu, tik gardus, ka paši uz mēles kūst.

Pagatavošanai vajadzēs: 250g miltu, 25g kakao, 2 tējkarotes cepamā pulvera, 1/2 tējkaroti dzeramās sodas, 100g tumšās šokolādes, 150g piena šokolādes, 2 olas, 280g skābā krējuma, 85g brūnā cukura, 85g sviesta.

Pagatavošana: bļodā sajauc miltus, kakao pulveri, cepamo pulveri un sodu, iejauc miltu masā gabaliņos sasmalcinātu šokolādi (gan tumšo, gan piena). Ņem vēl vienu bļodu, kurā sakuļ olas, tām pievieno cukuru, nedaudz pakuļ, iemaisa skābo krējumu un izkausētu sviestu. Visu samaisa. Iegūto krējuma masu pievieno miltiem. Visu ļoti uzmanīgi samaisa, nepārcenšoties ar maisīšanu, labāk atstāt mīklā pa kādam kunkulītim :). Mīklu liek mafinu trauciņos un cep aptuveni 20 minūtes 180 grādu karstumā.

Šokolādes mafini
Šokolādes mafini

Share: