Vārītā krēma recepte
“Ābols no ābeles tālu nekrīt,” nodomāju es, kad konstatēju, kad dēls gluži tāpat kā es var izēst kaut veselu katliņu vārītā krēma. Un, ņemot vērā, ka krēma pagatavošana ir tik vienkārša, noteikti to iesaku izmēģināt arī Tev, jo, kas zina, varbūt arī Tavās mājās tas kļūs par vienu no mīļākajiem kārumiem 🙂
Pagatavošanai vajadzēs: 2 tējkarotes vanilīncukura, 2 olas, 2 ēdamkarotes (ar kaudzi) miltu, 200g saldā krējuma, 100g cukura, 1 glāzi piena, konservētus augļus vai ogas.
Pagatavošana:
1. Katliņā uzkarsē pienu.
2. Olas sakuļ ar cukuru un vanilīncukuru, iemaisa masā miltus un labi sakuļ, lai nerastos kunkuļi.
3. Olu maisījumā ielej daļu uzkarsētā piena, samaisa un visu lej atpakaļ katliņā.
4. Nepārtraukti maisot, uz mazas uguns masu karsē, līdz tā sabiezē.
5. Masu apmaisot atdzesē, gadījumā, ja krēms tomēr ir kunkuļains, to izberž caur sietiņu.
6. Atsevišķi saputo saldo krējumu un iemaisa atdzisušajā krēmā.
7. Krēmu pasniedz kopā ar konservētiem augļiem un ogām.
Leave a Comment