Rabarberu plātsmaize

Ja rabarberu laikā kaut reizi netiktu izcepts rabarberu rausis, būtu no kauna vai zemē jālien, tādēļ šodien es beidzot labojos. Tiesa gan, šoreiz rabarberu rausis bija nedaudz savādāks, bez kefīra pufīgās maizes apakšā, ar kraukšķīgu, cepumam līdzīgu mīklas kārtiņu. Ķeramies pie gatavošanas.

Pagatavošanai vajadzēs:

Mīklai: 400g miltu, 180g sviesta, 1 tējkaroti cepamā pulvera, 125g skābā krējuma

Rauša virsai: 500g rabarberu, 250g skābā krējuma, 1 olu, 200g cukura, 2 ēdamkarotes miltu.

Pagatavošana: mīkstam sviestam pievieno krējumu un cepamo pulveri, visu samaisa. Pievieno miltus un mīklu kārtīgi samīca, lai veidotos bumba. Cepamo pannu izklāj ar cepampapīru un tajā liek iekšā mīklu, kuru izrullē plānā kārtiņā, maliņas nedaudz uzlocot uz augšu. Smalki sagriež rabarberus un vienmērīgi izkaisa pa virsu mīklai. Ķeras klāt pie krējuma masas gatavošanas: viendabīgā masā sajauc skābo krējumu, olu, cukuru, beigās pievienojot arī miltus. Kad krējuma masa kārtīgi samaisīta, to lej pāri rabarberiem.

Rausi cep 180 grādu karstumā aptuveni 50 minūtes. Pirms ņemšanas nost no pannas, ļauj rausim nedaudz atdzist, lai to būtu vieglāk sagriezt.

Rabarberu rausis

Share: