Melleņu mafini. Gardāk nemēdz būt
Lai gan karstā laikā īsti nekārojas slēgt iekšā cepeškrāsni, tādēļ kūku un cepumu cepšana tiek atlikta uz tumšajiem rudens vakariem, šorīt jau no agra rīta zināju, ka vakarā es cepšu melleņu mafinus. Lai arī cik grādus šodien rādīs aiz loga, es cepšu. Un, lūk, te arī viņi ir. Bezdievīgi gardi un kožot kumosu tā vien gribas aizvērt acis un labsajūtā iekunkstēties, jo TĀĀĀDS gardums….!
Pagatavošanai vajadzēs: 240 + 20g miltu, 150g cukura, ½ tējkaroti sāls, 2 tējkarotes cepamā pulvera, 75ml eļļas, 1 olu, 85ml piena, pāris saujas melleņu, 100g kanēļa cukura, 30g sviesta
Ķeramies pie darba: 240g miltus sajauc ar cukuru, klāt pievieno olu, pienu, eļļu, sāli un cepamo pulveri. Visu maisa līdz tiek iegūta viendabīga konsistence. Kad tas izdarīts, mīklai pieber mellenes.
Mafinu veidnē saliek formiņas un liek iekšā mīklu (aptuveni ½ no formiņas). Mafinus cep 200grādu karstumā aptuveni 10 minūtes. Pēc desmit minūtēm mafinus pārber ar drupačiņām, kuras iegūst, sajaucot 20g miltu ar sviestu un kanēļa cukuru. Cep vēl aptuveni 10 minūtes.
Leave a Comment