Zirņu biezzupa

Tad, kad beidzot iestājusies sen gaidītā vasara, arī uz vakariņu galda kārojas ieraudzīt ko gadalaikam atbilstošāku. Tad nu arī Banijas piedāvājumā zirņu biezzupa. Viegla, ātri pagatavojama un gaisīga.

Pagatavošanai vajadzēs: 2 ēdamkarotes sviesta, 1 sarkano sīpolu, 1 ķiploka daiviņu, 500g zaļo zirnīšu, 2 ēdamkarotes sasmalcinātu piparmētru (ja nav svaigu, var izlīdzēties arī ar kaltētu), 500ml dārzeņu buljona, 4 ēdamkarotes liesa saldā krējuma, sāls, pipari. Ja vēlas – pasniegšanai kūpināta vistiņa, bekons vai garneles.

Gatavošanas process: katliņā izkausē sviestu un liek tajā cepties sīpolus un ķiploku. Maisot cep aptuveni 5 minūtes, līdz sīpoli kļuvuši caurspīdīgi. Pievieno zaļos zirnīšus, sasmalcinātas piparmētras, buljonu, kā arī sāli un piparus pēc garšas. Kad zupa “uzsitusi” pirmo burbuli, vāra vēl 10 minūtes.

Zupu sablenderē, iemaisa saldo krējumu un liek atpakaļ uz plīts, lai uzsildītu. Pasniedz ar izvēlētajām piedevām.

Share: