Ķirbju mafini

Ja tauta pieprasa, Banija arī lūgumu izpilda. Un, lūk, arī ķirbju mafini, ar kuriem vakar tika cienāti Banijas darba kolēģi. Daži izteica šaubas, vai ķirbis tajā laikā, kad gatavoju, vispār atradās virtuvē. Lūk, šeit arī būs atbilde.

Pagatavošanai vajadzēs: 380g miltu, 240g cukura, 140g eļļas, ēdamkaroti cepampulvera, tējkaroti kanēļa, šķipsniņu sodas, tējkaroti malta ingvera, šķipsniņu sāls, šķipsniņu vaniļas cukura, 2 olas, 500g ķirbja.

Pagatavošana: nomizotu kirbji sagriež gabaliņos un liek minimālā ūdens daudzumā vārīties. Tikmēr bļodā sajauc miltus ar cukuru, cepamo pulveri, kanēli, ingveru, sodu, sāli un vaniļas cukuru. Kad ķirbis izvārījies mīksts, ūdeni nolej un ķirbi sablenderē biezenī. Ķirbja biezenim pievieno olas, eļļu un maisa līdz viendabīgai konsistencei. Beigās ķirbja-eļļas masai pievieno miltu maisījumu. Maisa ļoti uzmanīgi, nepārcenšoties, jo, mīklu pārāk aktīvi maisot, cepot mafini vairs tik labi nepacelsies.

Cep 200 grādu karstumā aptuveni 15 minūtes (atceries, ka mafinu formiņās mīkla nav jāliek līdz malām, jo cepšanas laikā mafini uzpūtīsies).

Share: