Banija atgriežas. Ar saldējuma mašīnu
0

Banija atgriežas. Ar saldējuma mašīnu

Banija klusējusi jau nepieklājīgi ilgu laiku, taču tas nebūt nenozīmē, ka blogošanai esmu atmetusi ar roku. Nē, tā nebūt nav.

Īstais iemesls – dzīve ir tik piepildīta un notikumi attīstās tik strauji, ka īsti nav pat laika apsēsties un tos visus nodefinēt teikumos “uz virtuālā papīra”. Taču apsolos laboties. Ar šodienu.

Vaicāsiet, kas jauns?

Katra diena ir jauns piedzīvojums. Vēl aizvien esmu trušu atkarīgā un mūsu mitekli par savu mājvietu sauc arī 1,5 gadu vecais trusis Kvikijs. Salīdzinot ar abām iepriekšējām meitenēm, trušu puika ir kā diena pret nakti. Viņš nelien klāt un nelūdzās pēc mīlestības. Viņš ir sava ceļa gājējs, kurš vislabprātāk pēc apmesta loka noslēpsies kādā dzīvokļa kaktā tā, ka būs jāizsauc meklēšanas brigāde, lai viņu atrastu.

Nekas nav mainījies arī manā vēlmē labi paēst. Lai gan kūkas tiek ceptas retāk, taču kā minimums vienu reizi mēnesī gan. Un jau šo svētdien būs kārta nākamajai kūkai. Jā, esmu jau pat izdomājusi, kas par kūku būs šoreiz – melleņu/laima siera kūka. Būtu grēks neizmantot dabas veltes vasarā.

Runājot par ēšanu, aizvadītajā nedēļā beidzot piepildīju savu sen loloto sapni. Es iegādājos saldējuma gatavošanas mašīnu. Nu, ne to glauno, kura jāslēdz pie elektrības, pat parasto “kājminamo” (lasi – ar roku griežamo). Pagatavotas arī divas pirmās saldējuma porcijas. Kā sanāca? Lūk, kā!

IMG_3319

Kā kārtīga sieviete būdama, protams, es neizlasīju lietošanas instrukciju (mana 1.kļūda). Vien to, ka pirms pagatavošanas saldējuma bļoda ir 18h jāpatur saldētavā. Recepti atradusi internetā (mana 2.kļūda), ķēros pie gatavošanas. Neskaitot abas iepriekš pieminētās kļūdas, lielākais klupšanas akmenis pavisam noteikti bija saldā krējuma izvēle. Paļaudamies, ka Tukums mani nepievils, nopirku vietējā Rimi, ja nemaldos, Eksporta saldo krējumu. Ziniet, tik ilgi un bez rezultāta nekad nebiju centusies saldo krējumu uzputot. Izgāšanās! Tomēr, kad masa bija kaut cik saprātīgā izskatā, lējām to iekšā saldējuma gatavošanas traukā un cerīgi griezām, griezām, griezām. Griezām vairāk nekā stundu bez rezultāta. Jau kādā mirklī šķita, ka no saldējuma čiks vien sanāks. Tātad, mana trešā kļūda bija masas neatdzesēšana pirms liešanas aparātā. Tiesa, ja es nebūtu pieļāvusi pirmo kļūdu un būtu izlasījusi instrukciju, tad līdz trešajai kļūdai nemaz netiktu. Tāpēc likām saldējuma bļodu saldētavā un ļāvām tai labu laiciņu atdzist. Starp citu, pāri visam bija arī ceturtā kļūda – trauku biju pielējusi tik pilnu, ka gāja pāri malām. Tas nozīmē tikai to, ka iesākumā tiešām vajag izlasīt instrukciju un gatavot pēc ražotāja sniegtās receptes nevis jau pirmajā reizē ļauties drosmīgiem eksperimentiem.

Kad masa bija atdzisusi, jau pēc salīdzinoši īsas “aparāta griešanas” mūsu pirmais mājās gatavotais saldējums bija gatavs. Gards bez sava gala!

Tāpēc otrajā reizē jau biju gudrāka – izlasīju instrukciju, izvēlējos vienu no saldējuma aparātam pievienotajām receptēm un visu darīju pēc plāna. Un, kas to būtu domājis, šajā reizē saldējumu izdevās pagatavot ļooooti ātri. Un bija garšīgi! Kas to būtu domājis, ka gardo saldumu var pagatavot arī no skābā krējuma.

IMG_3359

Lūk, te mājās gatavotā saldējuma recepte: 100g skābā krējuma, 100g saldētu zemeņu, 200g saldētu rabarberu, 50g pūdercukura, 50ml cukura sīrupa. Un viss! Visas sastāvdaļas sablenderē, samaisa, atdzesē un lej saldējuma mašīnā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *


*

Jūs varat izmantot šādas HTML birkas un atribūtus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>