Ķiršu mafini – recepte
0

Ķiršu mafini – recepte

IMG_5527Aiz loga laiks nav tas fantastiskākais, tāpēc tā vien gribās sevi palutināt ar kaut ko garšīgu. Un kāpēc gan lai tie nebūtu mafini, kas, tā vien šķiet, kļuvuši jau par tādu kā manu firmas zīmi.

Un vispār… mafinu cepšanai ir arī savs plusiņš. Proti, kamēr nav pieslēgta apkure, cepeškrāsns pilda savdabīga kamīna funkciju.

Mafinu pagatavošanai vajadzēs: 150g cukura, 2 tējkarotes cepamā pulvera, 300g miltu, 50g sviesta, 200 ml piena, 1 lielu vai 2 mazākas olas, ķiršu ievārījumu.

Pagatavošana: saputo cukuru ar kausētu sviestu, pa vienai pieputojot olas un pievienojot pienu. Atsevišķā bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri. Miltu maisījumu pievieno saputotajam sviestam. Mafinu maisījumu liek speciālajās formiņās, pa vidu katram ieliekot tējkaroti ķiršu ievārījuma un pa virsu uzliekot nedaudz mafinu masas.

Cep 200 grādos aptuveni 15-20 minūtes, kamēr mafini kļuvuši zeltaini.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *


*

Jūs varat izmantot šādas HTML birkas un atribūtus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>